Wheat Field

Judit

Dr_edited.png

Talán akkor dőlt el, hogy orvos leszek, amikor az első szemüvegemet megkaptam, ugyanis a bácsi, akitől átvettem, így szólított: "kis doktornő" :-). Egészségügyi szakközépiskolában érettségiztem és felvételt nyertem az orvosi egyetemre. Szegeden végzett tanulmányaim után szerettem volna elmélyedni az ok-okozati összefüggésekben, amennyire az a patológián lehetséges. A szakvizsga után viszont azt éreztem, hogy közelebbi kapcsolatra van szükségem a betegekkel. Sok éven át a páciensek felvilágosítása, orvos-beteg együttműködés hatékonyabbá tétele, oktatás, oktatásszervezés, prevenció, szűrővizsgálatok kiterjesztése, betegedukáció tartozott a napi feladataim közé. Ennek során urológiai és/vagy nőgyógyászati problémák kezelésében alkalmazott eljárásokkal ismerkedhettem meg. Az egyik ilyen "problémakör" az inkontinencia volt, melynek bizonyos formáiban - ezek fordulnak elő leggyakrabban - a választható megoldások között szerepelt az intimtorna/gátizomtorna is.

 

Mindeközben magánéletemben gyökeres változások következtek be, 2 gyermekem született. A változások között azonban volt olyan is, amire egyáltalán nem vágytam. Engem sem védett meg a diplomám attól a tünettől, ami Magyarországon több százezer nő életminőségét ássa alá. Az inkontinenciának nem előfeltétele a szülés, várandósság, de nagyon gyakran követi vagy egyidőben jelentkezik ezekkel az életeseményekkel. Szándékosan nem nevezem betegségnek, mert olyan izomgyengeségről van szó, amelyen tudunk változtatni.

Meghatározó élmény volt számomra, amikor kislányom születése után részt vettem egy tanfolyamon Kriston Andreánál. Sokkal többet kaptam, mint amit előzetesen gondoltam erről a tréningről. Andrea biológia és testnevelő szakos tanárként olyan összefüggéseket hangsúlyozott ki, amiket minden orvosnak meg kell ismernie az emberi test működéséről tanulmányainak kezdetén. Mire azonban a betegellátásba kerülünk, ezek az alapok elhalványulhatnak és elegendő idő sem áll mindig rendelkezésre ahhoz, hogy ezeket a tudnivalókat az érintett beteggel átbeszéljük. Az élettani ismeretek egy részére laikusként is szüksége volna mindenkinek ahhoz, hogy a legideálisabb feltételeket teremthesse meg teste működéséhez, hogy átláthassa, minek mi lesz a következménye, fel tudja ismerni a tünetek, betegség kialakulásának "forgatókönyvét".

 Orvosként kimagaslóan fontosnak érzem a megelőzést, hiszen azzal hosszú távon tudom a jobb életminőség elérésében támogatni pácienseimet. Egyre többször ilyen céllal fordulnak hozzám, gyakori viszont, hogy komoly problémák fennállása miatt válik szükségessé a tréning, sérülések, műtétek utáni rehabilitáció részeként. Egészségünk birtokában nehezen elképzelhető, de mégis sejthetjük, milyen leírhatatlan az az öröm, amikor visszatér az elveszített kontroll pl. az ürítési funkciók felett. A Kriston Egészségnevelési Módszer ezt az információátadást biztosítja minden résztvevője számára, történjék az egyéni vagy csoportos formában.

Munkám során sok olyan beteggel találkoztam, aki hosszú évek, gyakran kellemetlen vizsgálatok, indokolatlan gyógyszeres kezelés vagy egyébként elkerülhető műtét után jutott el a számára megoldást jelentő tréningre.

 

Tanácsadói/betegedukációs munkámnak fő célja az, hogy adott intim problémák esetén az érintettel együtt végiggondoljuk a számára legideálisabb megoldást. Minőségi információk birtokában érdemes döntést hozni önmagunkról, gyógykezelésünkről, ehhez tudok Önnek segítséget nyújtani. A Kriston-trénerek honlapján sok visszajelzést talál a tréningjeimen résztvevő nőktől, férfiaktól. Közülük emeltem ki hármat, íme:

"El nem tudtam képzelni, hogy mit fogunk csinálni (tanulni) két napon keresztül..... aztán úgy elszaladt az idő, hogy nagyon sajnáltam, hogy véget ért. Még-még-még... ez volt bennem. Ezt az ismeretet, tudást kötelező tananyaggá tenném minden nőnek és férfinak is! (Jó lenne, ha lenne lehetőség már a (nagyobb)gyerekeknek az iskolában is tanítani.) Köszönöm!

 

"Köszönöm Andi, hogy kifejlesztetted, köszönöm Judit, hogy három estén keresztül lelkesen mondtad a történeteket, mutattad a gyakorlatokat, és köszönöm magunknak, asszonyoknak-lányoknak, hogy érdeklődő, befogadó minőségben ott voltunk! A tanfolyam testi-lelki-szellemi szinteken egyszerre hatott: gyakoroltuk a finommozgást, a történetekkel rég eltemetett emlékek oldódtak, s nem utolsó sorban anatómiai felvilágosítást is kaptunk. Így tovább, szívem szerint mindenkinek elérhetővé tenném: nőnek, férfinek, gyereknek egyaránt!"

 

"Judit egy fantasztikus előadó, lebilincselő előadást tartott, élveztem minden percét!:) Nagyon tetszett a rengeteg életből hozott példa, ami segített azonosulni az intim torna rendszeres gyakorlásának fontosságával. Hála és köszönet ezért a két napért, nagy szükség van erre a tanfolyamra, hogy a nők felismerjék az erejüket, és visszakapják a testükbe vetett hitüket!"

Egyik előadásom után kaptam egy Emléklapot, amin ez állt:

"Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a képesség megszűnik pusztán képesség lenni és felelősséggé válik."

Ezt a felelősséget átérezve igyekszem tudásom legjavát adva segíteni a hozzám fordulóknak.

 

Szeretettel várom Önt is a Levendula Lélek Központba egyéni konzultációra keddenként, terápiákra és csoportos tanfolyamaimra hétköznap és hétvégén, a Programok alatt kiírt időpontokban.

Dr. Skultéti Judit, intimorvos

www.intimorvos.hu

36-30-297-1650

E-mail: gatizomtorna@gmail.com