Chiropractor at Work

Kineziológia

Stresszoldás

Mi a kineziológia? Ha csak 1 szóval válaszolhatnék, akkor azt mondanám: stresszoldás.
Mára már több mint 40 nemzetközileg elfogadott kineziológiai rendszer létezik. Mindegyikük az izomtesztelést – izomtónus vizsgálatot használja a klienssel való munka fő eszközeként. Az egyes ágak módszerei kisebb-nagyobb mértékben eltérnek egymástól, de általánosságban véve azt mondhatjuk, hogy ötvözik a több ezer éves hagyományos kínai orvoslás, a legújabb neurológiai és élettani kutatások eredményeinek, a viselkedés-genetika, a pedagógia és pszichológia ismeretanyagának… tudását. Fő céljuk, hogy a kliens működésbe tudja hozni saját erőforrásait, és ráleljen a benne szunnyadó megoldásokra. A képességek, készségek kibontakozását és a személyiség fejlődését az akadályt okozó feszültségek feltérképezésével és oldásával teszi lehetővé.


Sejtmemóriánk úgy tárol minden fontos információt rólunk, mintha kinagyítva visszaadná a fő motívumot. Minden Rész tartalmazza az Egészet! Az izomtesztelés - biofeedback - adja a hozzáférést mindehhez!


Mára már tudományos tény, hogy testünk üzeneteket küld (biofeedback), akár válaszokat ad, meg tudja mutatni – hitünktől függetlenül -, hogy adott dolog, helyzet okoz-e stresszt, vagy sem. A kineziológia erre alapozva használja fő eszközeként az
izomtesztelést. 


Agyunk túlélésünket biztosító alapműködése a folyamatos, akartunktól független, tudatalatti környezet pásztázás – vészhelyzet kutatás. Ha testi, lelki, érzelmi, mentális vagy szellemi jól-létünket fenyegetve érzi, akkor azonnal beindítja az alábbi -, személyiségünktől, élettapasztalatainktól… függő - önvédő program valamelyikét:
- harag, düh, harc, frusztráltság
- menekülés, elkerülés, lemerevedés
- fájdalom, büntetés, pánik, gyász, magány, szomorúság, bánat
- félelem,
- öröm, jutalom, motiváció, játék, élvezet, vágy blokkolása


Ezek az Önvédő programok legtöbbször úgy kapcsolnak minket ’automata pilótára’, hogy észre se vesszük. Csak reagálunk, aztán utólag, nyugodt helyzetben csóváljuk a fejünket, hogy mennyivel ügyesebben is megoldhattuk volna a helyzetet – vagy esetleg szidjuk magunkat. Egyéntől függ, hogy kinél, mi indítja be agyunk VÉSZCSENGŐjét, mi minősül VESZÉLYesnek. A szükségtelen  automata pilótára kapcsolást’ a kineziológia például az általános kiegyensúlyozottságunk  helyreállításával, a negatív érzelmek oldásával segíti elő.

Kineziológia stresszoldás felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, Széplaki Vikinél vasárnap a Levendula Lélek Központban, előre egyeztetett időpontban.

Árainkat itt találod.