Healing Touch Therapy_1

Tradicionális Reiki Tanfolyamok


A Reiki egy japán szó, jelentése: univerzális életenergia – vagyis az az életerő, amely minden teremtett anyagban él és hat. A reiki egy kézrátételes gyógyító eljárás, melyet a 19. század végén fedezett fel újra egy japán szerzetes, Dr. Mikao Usui, azonban már 2500 éves szanszkrit nyelvű írások is utalnak rá.


Mindannyian ezzel az energiával születünk, de életünk során minden nap veszítünk belőle valamennyit, ez természetes dolog. Így az energiánkat napról napra, újra kell teremtenünk. Ha erre huzamosabb időn keresztül nincs módunk valamiért, akkor jelennek meg általában a mentális, – lelki, – fizikai problémák, betegségek. Túlzott stresszhatás következtében, nehéz élethelyzetek során, nagyobb fokú megterhelés esetén, az energiaszintünk érezhetően is lecsökken. A Reiki kezelés által képesek vagyunk újra feltöltődni, visszanyerni az energiánkat, így újra kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak, egészségesebbek lehetünk.


A Reiki gyógyít, testi-, lelki-, szellemi síkon egyaránt. A test öngyógyító folyamatai beindulnak, a kezelés során pedig pontosan az történik Veled, amire neked a leginkább szükséged van.


Egy teljes kezelés 50-60 perc, ruhában történik, kényelmesen fekve, halk, meditációs zenével kísérve. Legtöbben meleg, bizsergető érzésről számolnak be, mélyen ellazulnak, sokszor elalszanak. Van, akinek a Reiki inkább fizikai érzetek formájában-, és van, akinek inkább érzelmek, képek, álmok, vagy intuíció formájában hoz megoldásokat, oldja fel az elakadásokat.

A Reiki fő előnyei:

 • Helyreállítja a szervezet természetes energiaegyensúlyát és elősegíti öngyógyító képességét

 • Segíti a mély ellazulást, amellyel a nyugalom és a jóllét érzését hozza létre

 • Élénkíti a testet és a lelket, és így holisztikus kezelést biztosít

 • Erősíti az immunrendszert

 • Oldja a fájdalmat és a stresszt

 • Segít sok fizikai betegség esetén, legyen az krónikus vagy akut jellegű

 • Visszaállítja a spirituális egyensúly állapotát és a mentális jóllétet

 • Oldja a megrekedt, blokkolt energiát és megtisztítja a szervezetet a mérgektől

 • Kiegészít más gyógyító eljárásokat, beleértve a hagyományos orvosi kezelést, a masszázst és a pszichoterápiát, és azokkal együtt alkalmazható

 • Diszkrét, mivel a Reiki energia áthatol a ruházaton, sebkötéseken, gipszen is

 • A befogadó igényei szerint, személyre szabható


Ahhoz, hogy reiki kezelést kérj, nem szükséges, hogy akut problémával érkezz. Lehet, hogy csak szeretnél feltöltődni, kikapcsolódni, megpihenni, vagy elcsendesíteni az elmédet. Ha így érzed, keress bizalommal, szeretettel várlak.

LÉGY ÖNMAGAD MESTERE!

Reiki I. tanfolyam

- Megismertetlek a reiki történetével, a módszer működésével és hatásaival, az ide kapcsolódó elméleti tudással és alapfogalmakkal.  Esetbemutatásokon keresztül megtudhatod, milyen sokrétű alkalmazási területe van a reikinek.

-Szertartás keretében megkapod az első Beavatást („Behangolás”), mely megnyitja számodra is a reiki csatornát, hogy innentől kezdve bárhol, bármikor hozzá tudj férni ahhoz az Univerzális Energiához, mely test-lélek-szellem szintjén gyógyít, tisztít, formál és alakít. Tudatossági szinted megnövekedik, érzékelésed finomodik.

- Megismered az önkezelés és mások kezelésének pozícióit, technikákat, lehetőségeket, fontos szabályokat és kizáró tényezőket.

- Gyakorlat: önmagad és egymás kezelésének kipróbálása, élmények megosztása, átbeszélése.

A reiki intelligens energia, nem lehet vele ártani, a szabad akaratot nem lehet befolyásolni vagy felülírni vele. Elsődlegesen a szellemi gondolkodást, a tudatosságot és a lelki tisztaságot segíti emelni, de kétségtelen, hogy fizikai fájdalmak és betegségek során is csodálatos gyógyító erővel bír. Éppen ezért, már az egy napos tanfolyam után képessé válsz mások kezelésére, segítésére is. Masszőröknek, terapeutáknak, orvosoknak, ápolóknak, segítő szakmában dolgozóknak, gyerekekkel és állatokkal foglalkozóknak kifejezetten ajánlom, hogy használják a reikit a munkájuk során.

Részvételi díj: 45.000 Ft

Minden tanfolyami szint elvégzése után nemzetközileg elismert Tradicionális Usui Reiki Oklevelet adok.


Reiki  II. tanfolyam

- Az első szinthez képest ismét emelkedik a tudatossági szinted, a második Beavatás hatására.


- Megismered a Reiki szimbólumait, azok hatásait és felhasználási módjait.


-A szimbólumok segítségével már Te is képes leszel távkezelésre, vagyis tértől és időtől függetlenül közvetíteni tudod a reiki energiáját önmagad számára (pl. múltbéli sérelmek, traumák oldására, de akár jövőbeli helyzetekre), és mások számára is.

- Képessé válsz pillanatok alatt megtisztítani élőlényeket, tárgyakat, ételeket, és helyszíneket bárhol, bármikor (otthonok behangolása reikivel, negatív energiák kisöprése, tértisztítás).


- Megtanulod a programozást reikivel. Gyakorlat ezen a szinten is lesz :)


A három szint közül ez szokott a legmeghatározóbb lenni, hiszen megnyílik a távkezelés lehetősége, mely alapvetően megváltoztatja a hétköznapi működésünket, és lebontja a korlátainkat. A szimbólumok ereje óriási, felhasználási területe végtelen.

Részvételi díj: 60.000 Ft


Reiki III/A tanfolyam

- 1 Tradicionális Usui Reiki Mesterszimbólum, és 2 Tibeti Mesterszimbólum átadása, melyek még erősebbek az előző szintek szimbólumainál, ennek megfelelően ismét nagyobb tudás kerül a birtokodba. Utóbbi kettő nem tartozik a Tradicionális Reiki ágához, de mivel nagyon jól használható és kombinálható, így ezek is átadásra kerülnek.

- A Mesteri szint Behangolásával Önmagad Mesterévé váltál. Tudatszinted és érzékenységed még magasabb szintre emelkedik.

​Részvételi díj: 90.000 Ft

Reiki III/B tanfolyam

- Ez a MesterTanári szint, melyhez már nem járnak újabb szimbólumok.  Az oktatói folyamatok átadásával és egyénre szabottan töltjük ezt az időt. Az utolsó Beavató Szertartás keretein belül Tanárrá avatlak, melytől fogva már Te is tarthatsz reiki tanfolyamokat.


- A tanári avatás egyéni elbírálás alapján, és bizonyos feltételek szerint történik. Ezzel kapcsolatban érdeklődj személyesen.

Induló tanfolyamaink időpontjairól itt tudsz tájékozódni.