Yoga Man Namaste

Transzlégzés

Energialégzés

"Mindennek, ami létezik, van egy közös célja, egy közös lélegzete. A növények, az állatok, a sziklák és az emberek lélegeznek. A Föld lélegzik. Az Anyatermészet a Teremtő láthatóvá lett lélegzete."

(John Redtail Freesoul, Cheyenne-Arapahoe indián)

A légzés nem csak a legfontosabb életfunkciónk, hanem fontos pszichikai funkciónk is egyben. A légzésünk közvetlen kapcsolatban áll lelki és mentális állapotunkkal is. Ha zaklatottak és idegesek vagyunk, légzésünk is gyorsabb, és ösztönösen cselekedve, ha szeretnénk megnyugodni, légzésünket tudatosan mélyítjük és lassítjuk. A jógik megfigyelték azt is, hogy a légzés energiát ad. A beszívott levegő pránát, vagyis életenergiát tartalmaz. Transzlégzés során többet lélegzünk, mint egyébként, és tudatosan tesszük - így a prána felvétele is sokkal jobb lesz. A hirtelen megnövekedett energiaszintnek köszönhetően beindulhatnak olyan folyamatok, melyekre eddig energiahiány miatt nem volt lehetőség.

Transzlégzés során háromfajta tapasztalathoz juthatunk:

  • általános lazulás, stresszoldás, meditatív állapot elérése

  • belső lelki és fizikai problémák okainak megtalálása és integrálása, negatív és traumatikus érzések és élmények oldása, pozitív élmény kialakítása

  • transzcendentális és testen kívüli élmények, transzperszonális élmények átélése


Egy speciális légzéstechnikáról van szó, melynek segítségével egy megváltozott tudatállapotot elérve, beindulnak az öngyógyító folyamatok és képesek vagyunk egy tér- és idő nélküli belső utazásra. Légzésünk irányításával, az Egónkat háttérbe szorítva tudunk kapcsolatba kerülni testünkkel és lelkünkkel, mélyebb önvalónkkal. Egy magasabb tudati szintről tekintve önmagunkra, megérthetjük elakadásainkat, kapcsolati konfliktusainkat, problémáinkat. Megérezhetjük és megérthetjük testünk üzeneteit, a fájdalmakat, kellemetlenségeket, betegségeket. Felvehetjük a kapcsolatot sejtszinten testünkkel, szerveinkkel, szerv-rendszereinkkel, megkérdezhetjük, mi betegíti meg őket és mire van szükségük a gyógyuláshoz. Visszatérhetünk azokba az élethelyzetekbe, amikor problémáink keletkeztek, átírhatjuk megéléseinket, meggyógyíthatjuk testünket és lelkünket.

Pozitív érzéseinket erősíthetjük, a negatívakat pedig elfogadhatjuk vagy elengedhetjük.

A folyamat során kényelmesen fekve vagy ülve, csukott szemmel, irányított légzéssel, zene segíti elmélyülésedet. Én melletted ülök, és végig kapcsolatban vagyunk, beszélgetünk. Ha megtorpansz vagy nehézséged támad, nem maradsz magadra, segítek Neked, de a belső munka - és a gyümölcse, - egyedül a Tiéd.


Felerősödnek a testi érzetek, megváltozik az érzékelés. Mindenki, aki részt vett transzlégzésen, egy semmihez sem hasonlítható, mély, felemelő, örök életére meghatározó élményt tapasztalt meg. Egy olyan belső utazást, amely után már nem tud úgy gondolkodni az életről és a világunkról, mint ahogy eddig tette. Hogy bárki képes-e rá? Természetesen, igen :)


A módszer teljesen biztonságos, hiszen a transzállapot is természetes állapotunk, igaz, a mai kor embere már túlságosan eltávolodott önmagától, és belső kapcsolatát felváltották a külsőségek. Mindenre, ami a transzfolyamat során történik, emlékezni fogsz. Az önkontrollt, irányítást nem veszíted el, ha szeretnél egy folyamatból kilépni, bármikor megteheted. Pár alkalom után már egyedül is képes leszel erre a technikára, és beépítheted a mindennapjaid részeként, mint egy lazító, frissítő, gyógyító tevékenységet.

Transzlégzéssel kiválóan felismerhetjük és oldhatjuk a magzatkori és születéskori traumákat, múltban történt feldolgozatlan történeteket, kapcsolati dinamikákat és előző életből hozott karmikus történeteket is. Akut problémamegoldásra, megoldás keresésre, integrálásra is kiváló módszer.

Árainkról itt tájékozódhatsz.