Image by Saffu

Kriszta

IMG_0726.JPG

BEMUTATKOZÁS

Öt évvel ezelőtt kezdődött életem egyik legizgalmasabb utazása. Az út sokszor volt fényes és sokszor poros, nem mindig kellemes és ahogyan most látom – hosszan tart, mert mindig történik valami, ami az embert kizökkenti a tengelyéből és újabb tanulásra, fejlődésre ösztönzi. 

Sok könyv elolvasása, előadás meghallgatása, rendezvények, tanfolyamok, egyéni és csoportos terápiák után végre megérkezett az „AHA” élmény: a gyerekekhez, a kamaszokhoz kell eljutnom. Az akkor 12 éves lányom is inspirált ebben. 

Az eredeti szakmám tanár, a pályámat az oktatás, tanítás és tanulás mindvégig kísérte. A gyerekjóga képzés elvégzése után, a coaching és forrás emlék keresés (source memory healing) segített abban, hogy lássam, képesek vagyunk változni és változtatni magunkon. 

 

 

UTAM

TapasztaIataim szerint a tinik, akik a social media ellenére a kialakult helyzetben ma még magányosabban élik napjaikat. Ellenségnek tekintik a szüleiket, a családot, a tanárokat. 

A szülőknek fontos megérteni, hogy a testi változások mellett a kamasz lelki és személyiségbeli változásokon megy keresztül. A gyerekkorból a felnőtt korba lépnek. A kettő között félúton amolyan "senkiföldjén" tartózkodnak. Életükben elkezdődik a nagy ideál keresés korszaka, változáson megy át személyiségük és túlnyomó részt a saját korcsoportjukban keresik az önerősítést. A kamaszok nem akarnak úgy viselkedni, ahogy viselkednek, ez a szülők számára kihívásokkal teli időszak. Fontos tudni, hogy bármennyire is úgy tűnik, hogy a gyermek nem fogadóképes arra, amit mondunk, sőt, ellenséges velünk, ugyanúgy, vagy talán még jobban szüksége van ránk, mint valaha. Csupán nehezebb kimutatnia, hogy szüksége van ránk. Ilyenkor jól jöhet egy független szem, aki segít a kamasz gyermeknek megismerni önmagát, a világot, támogatja, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőtté váljon, aki jól érzi magát a bőrében. Minden család és minden gyerek más és más, mindenkit más motivál. Hiszem, hogy a gyerekek csodálatosak és a legnehezebbnek hitt kiskamasz és kamasz kort is lehet nem csak túléni, hanem boldogan megélni.

 

 

HOGY DOLGOZOM? 

Kamaszokkal foglalkozom, coachként segítek neked, kísérőként leszek melletted és támogatlak. Nem mondom meg, hogy mit tegyél és nem veszlek rá, hogy változz meg, nem döntök helyetted. A benned fénylő lámpás segítségével keressük az utat, hogy tisztábban lásd a lehetőségeidet. 
Az első alkalommal bemutatkozunk, ismerkedünk, megnézzük, hogy tudunk-e partnerként együtt dolgozni. Az első konzultáció ingyenes. Amennyiben kölcsönösen úgy döntünk, hogy belevágunk a közös munkába hetente vagy kéthetente 60 percre fogunk találkozni. Általában 5-10 alkalomra szerződünk, ami elegendő ahhoz, hogy körüljárjuk a kialakult helyzetet, elakadást, ami foglalkoztat és megtaláljuk a számodra legkedvezőbb megoldási lehetőségeket, hogy megerősödj magadban és a döntéseidben.  

 

Szeretettel és bizalommal várlak csütörtöki napokon a Levendula Lélek Központban! 

 

 

Turcsán Krisztina

06 20 212 4292

turcsankriszti@gmail.com